субота, 30. март 2019.

Prijedlog za ljetovanje – GRČKA


Grčka, je poslednjih godina postala izuzetno popularna destinacija za ljetovanje, turistima iz BiH, jer je prilično povolja za ono što se nudi i u čemu sve možete uživati. Izbor destinacija je, zaista, raznovrstan jer Grčka pored velikog kontinentalnog turističkog potencijala, ima i prelijepa ostrva, pa vjerujem da je teško odlučiti se gdje ići.
Zato sam ja provjerila u agenciji Kompas Tours, koje su destinacije najbolje za ljetovanje sa malom djecom i zamolila ih da nam izdvoje neke ponude. I oni kažu da im je Grčka najtraženija destinacija, pa evo gdje je, po njihovim preporukama, najbolje ići sa malom djecom.

- Za porodice sa djecom najviše predlažemo kontinentalni dio Grčke, odnosno poluostrvo Halkidiki na kojem se nalazi Sitonija (tzv. srednji prst). Sitonija je inače jedan od najljepših dijelova kontinentalne Grčke sa preko 70 plaža. Neke od ovih plaža su organizovane sa ležaljkama i suncobranima, dok su neke "divlje" i ne tako lako pristupačne pa ih iz tog razloga i ne predlažemo za porodice sa djecom – kažu u ovoj agnciji.

Plaža sa najviše prirodnog hlada je Lagomandra plaža, na kojoj se nalazi i istoimeni hotel Lagomandra beach 4*
- Hotel je prvenstveno prilagođen za porodice sa djecom. Nalazi se na samoj pješčanoj plaži, sa postepenim ulazom u vodu i prirodnim hladom. Ono što je svakako prednost ovog hotela je i ta da djeca do 14 godina imaju gratis uslugu, ali isključivo u porodičnim sobama. Kada su cijene u pitanju, veoma teško je formirati cijenu i "već od", jer dosta faktora utiče na cijenu aranžmana kao što su period putovanja, izbor smještajne jedinice (standardna, porodična ili delux soba)... Otprilike, je cijena ovog hotela od 56 eura (standardna soba) dnevno po osobi u prvoj polovini juna mjeseca. Ovo je svakako hotel za one koji mogu izdvojiti malo veći budžet za ljetovanje – objasnili su u agenciji.

Drugi hotel koji predložu i koji je dosta povoljniji, a samim tim i skromniji od gore navedenog hotela je HTL KOVOIU HOLIDAY VILLAGE. Ovaj hotel je takođe popularan među porodicama sa malom djecom, jer je dosta povoljan i nalazi se u blizini jedne od ljepših plaža na Sitoniji. Za primjer Vam mogu navesti da četvoročlana porodica, sa dvoje djece, do 12 godina može da ljetuje za budžet od  600 EUR. Navedena cijena podrazumijeva 10 noćenja na bazi polupansiona, u prvoj polovini juna mjeseca. 

Ipak, napominju da se ovi hoteli rezervišu još u decembru, januru mjesecu, kad ima raspoloživih kapaciteta. 

- Što se tiče apartmanskog smještaja, predložila bih, naprimjer, zaliv Simonitiko gdje se nalaze neki objekti koje, takođe, predlažemo porodicama, jer se u pomenutom zalivu nalazi plaža sa dosta prirodnog hlada. Inače, zaliv se nalazi nekih 12 km od popularnog ljetovališta Neos Marmaras. Cijena za, naprimjer, tročlanu porodicu, u prvoj polovini juna mjeseca, iznosi oko 350 EUR (10 noćenja, najam apartmana).

Нема коментара:

Постави коментар

Najnovije

Janjski otoci i izvori Plive

Ako volite da izvedete djecu u prirodu, a ne znate gdje, ili jednostavno želite malo da se maknete iz Banjaluke, moja vam je preporuka DE...